Hoe Kim-Lian van der Meij DOUXE ontdekte: ‘Die luxe moet je jezelf gewoon gunnen”

Hoe Kim-Lian van der Meij DOUXE ontdekte: ‘Die luxe moet je jezelf gewoon gunnen”

Zangers en actrice Kim-Lian van der Meij (41) heeft zich sinds drie jaar met haar (Zweedse) man en kinderen permanent gevestigd op Gotland – een Zweeds eiland met 59.000 inwoners, gelegen in de Oostzee. Na twee jaar verbouwen en verven is het nu tijd voor het grote genieten. En daar speelt DOUXE, sinds Kim-Lian het merk eigenhandig ontdekte, een grote rol in. “Voorheen was het: ik plons gewoon mijn bed in, klaar. Nu is het echt een ritueel geworden.”

Dat eigenhandig ontdekken van het merk DOUXE is een leuk verhaal. Vertel.

“Ik reis veel van Zweden naar Nederland en ook binnen Nederland voor mijn werk. Daardoor slaap regelmatig in allerlei hotels. Ik weet niet meer welke dag het was, of in welk hotel, maar ik weet nog dat ik wakker werd en dacht: ik heb zó lekker geslapen, waar lig ik op? Of meer: waar lig ik tussen? Wat ís dit voor ’n zaligheid?”

En toen?

“Toen heb ik dus ongeveer het hele bed uit elkaar gehaald, op zoek naar wat het nou was dat zo lekker lag. En toen vond ik het label. DOUXE dus.”

Wat maakt nou dat je dat zo ontzettend lekker vindt?

“Het is vooral het Egyptisch katoen waar de hoezen, lakens en slopen van gemaakt zijn. Dat geeft echt zo’n luxe vijfsterrenhotelgevoel. Crispy, fris, en warm en koud tegelijk: de perfecte combinatie. Het was echt gewoon zalig.”

En toen dacht je: hoe krijg ik dit luxe hotelgevoel zo snel mogelijk mijn eigen slaapkamer in?

“Het bleef wel ergens in mijn hoofd hangen – en blijkbaar ook ergens in de kosmos, want toen zag ik iemand die op Instagram over DOUXE vertelde en dacht ik: wat goed dat je me eraan herinnert. Vervolgens heb ik, toen we in ons net nieuw gebouwde huis gingen wonen meteen bedden, hoezen en kussen besteld. Dat heeft DOUXE gezien, denk ik, en stelde een samenwerking voor.”

Een samenwerking om van te dromen, want slaap is belangrijk voor je, toch?

“Ik houd enórm van slapen. En helemaal nu ik ‘ouder’ ben, vraagt mijn lichaam er ook gewoon om en investeer ik meer in een goede nachtrust. Voorheen dacht ik überhaupt niet na over slaap. Nu denk ik; ik heb zin om me heerlijk terug te trekken in m’n slaapkamer, ook voor een klein dutje tussendoor. Ik sta veel meer stil bij comfort.”

Mag je ook dingen uittesten?

“Liselotte vroeg me of ik het featherbed een keer wilde testen. Ik dacht: ik wil álles wel testen als het om slaap en luxe gaat. Maar ik was meteen helemaal enthousiast. Het is alsof je in een wolk valt. Ik werd helemaal gelukkig van erin plonsen en dat je voelt dat het dons zich om je lichaam vormt.”

Wat heerlijk. Maar kom je überhaupt je bed nog uit?

“Lastig. Mijn slaapkamer is ook veel meer geworden dan enkel een slaapkamer. Slapen is echt een beleving. Ik vind het ook heerlijk om me erin terug te trekken en te mediteren, een serie te kijken, of zondagochtend lekker rustig in wakker te worden. En het is ook echt een ritueel geworden om het ’s ochtends recht te trekken en op te kloppen. Je zorgt er beter voor omdat je echt wil dat die kwaliteit en dat gevoel van luxe blijft – daar heb je immers het meest plezier van.”

Even over de kerst – hoe vier je die? Hier, of in Nederland?

“We vieren Kerstmis altijd hier, en dat is niet per se anders dan in Nederland, al begint dat knusse gevoel wel al eerder. Er ligt sneeuw, en het wordt vroeg donker, rond 15.00u. Dan gaat iedereen naar binnen. Om te voorkomen dat men daar wat depressief van wordt, hangt iedereen heel veel lichtjes op, dus dat is superknus. En veel mensen maken voor hun huis een iglootje van sneeuwballen, met een waxinelichtje erin. Als ik dat zie, krijg ik acuut nesteldrang. Binnen, open haard, spelletjes, heerlijk.”

En die kerstboom, die hak je gewoon uit de tuin, of?

“Je kunt ze hier ook kopen, maar sommigen gaan inderdaad gewoon met een bijl het bos in, haha.”

Er worden natuurlijk nogal wat cadeaus uitgedeeld met kerst. Heb je nog tips?

“Zeker. Ik vind: we hebben allemaal behoefte aan comfort in ons leven, we werken hard, dan moet je jezelf verwennen. Dus ik heb mijn vader, ook iemand die enorm van slapen houdt, een dekbed met overtrek van DOUXE cadeau gegeven.
Mijn zus heb ik van die heerlijke, dikke witte handdoeken van DOUXE gegeven. Geloof me, van mij hoeft niet alles duur en van merken te zijn, en ik ben niet van merkkleding en dure auto’s, maar douchen en slapen moet je elke dag, dus die luxe gun ik mezelf en anderen altijd.

Nog een tip voor iedereen die wel van luxe en niet van koude voeten houdt: de donzen sloffen van DOUXE. Je legt ze voor je gaat slapen even op de verwarming en je stapt gegarandeerd met warme voeten het bed in. Pure luxe, toch?

Ik houd gewoon van de producten van DOUXE en gun iedereen dat gevoel van pure luxe en vijfsterrenhotels. Ik vind het leuk om iets te promoten als ik ergens enthousiast over ben en achter het merk sta. Als ik denk: dit moeten mensen gewoon weten of hiermee kan iemand inspireren, dan deel dat het graag.”

Wat heeft 2022 voor jou in petto eigenlijk?

“Veel. En veel leuks. 2022 wordt een topjaar, ik voel het gewoon. Ik doe mee aan Wie is de Mol, dat is vanaf januari te zien op televisie. En daarnaast komen er nog een paar supertoffe projecten aan waar ik veel zin in heb, maar waar ik helaas nog niets over kan zeggen.”

Ah, jammer.

“Ja, sorry... De afgelopen twee jaar waren we echt bouwvakkers, en nu alles af is, kan ik mijn carrière weer een beetje oppakken en weer meer met mijn passie gaan doen. Zingen, dansen en acteren in plaats van schuren, verven en timmeren.”

Snap ik. Als laatste nog even een viertal dilemma’s:

Percal of satijn? “Percal. Ik vind dat dikke fijn, het gevoel dat er iets zwaars op me ligt, geeft me een veilig, geborgen en extreem luxe gevoel. Ik wil het satijn wel proberen, maar ik word hier zo gelukkig van.”

Hollandse haring of Zweedse surströmming? “Hollandse haring, lijkt me duidelijk.”

Sinterklaas of kerst? “Kerst.”

Hotel thuis of hotel extern? “Hotel thuis. Honderd procent.”

Pepernoot of peperkoek? “Peperkoek. Maken ze hier hele huisjes van. Prachtig – en leuk om te maken met de kinderen.”